Informatie

Sport voor hartpatiënten
Mensen die de hartrevalidatie in het Dijklander ziekenhuis hebben gevolgd adviseren wij, als team fysiotherapie, altijd om het behaalde, fysieke en mentale nivo te behouden door verder te gaan met een actieve leefstijl. Daarbij hoort een plezierige en stimulerende omgeving om te sporten, die bij de wensen van de persoon aansluit. Plezier in bewegen is zeer belangrijk!

Fysiotherapie WFG.

Wie zijn wij?
Recreatie Sportgroep ‘Hard tegen Hart’ is een sportclub voor mensen met een hart- of vaataandoening. De club is opgericht in 1992 en gevestigd in Hoorn N-H. De sportgroep is aangesloten bij de patiëntenorganisatie De Hart & Vaatgroep, van en voor mensen met een hart- of vaatziekte.

Wat doen wij?
De sportclub verzorgt onder begeleiding van een deskundige sportleidster sport- en spelactiviteiten op maandag- en dinsdagavond in de gymzaal van het TABOR college, locatie d’Ampte in Hoorn. Dit alles gebeurt in eigen tempo zonder competitie of prestatiedwang.

Voor wie bestemd?
Na het doorlopen van een revalidatieprogramma in een ziekenhuis na een hart- of vaatoperatie of dotterbehandeling geeft men meestal het advies om met een (aangepaste) vorm van sport door te gaan. Degene die een actief vervolg wil om de conditie verder te verbeteren of op peil te houden kan bij ons terecht! Voor het deelnemen aan de sportactiviteiten dient u wel vooraf toestemming te hebben van uw behandelend specialist of huisarts. De leden komen uit Hoorn en wijde omgeving. Hebt u belangstelling klik dan op de knop voor een proefavond en verstuur vrijblijvend het formulier met de aanvraag daarvoor. Woont u niet in Hoorn of omgeving, kijk dan op de ‘LINKS’ pagina waarop door ons sites van andere ‘hart- en vaat’ sportclubs zijn samengebracht. Wellicht bestaat er bij u in de buurt ook een dergelijke sportclub.

De sportleider
Danny is onze sportleider. In het dagelijks leven doe ik veel aan sport. Getrouwd en 2 kinderen.

Het adres waar we sporten
Tabor College locatie d’Ampte, Berkhouterweg 5, 1624NS Hoorn.

Wanneer?
De sportavonden zijn maandagavond en dinsdagavond. De maandagavond is in één groep van 20.00 tot 21.00 uur en de dinsdag is in één groep van 20.00 tot 21.00 uur. De tijd dat gesport wordt is een uur.

Wat kost het?
Lidmaatschap van ‘Hard tegen Hart’ kost €130,00 per sportseizoen. We sporten iedere week met uitzondering van de schoolvakanties.

Meer informatie?
Als u meer informatie wil neem dan gerust contact op met een van onze bestuursleden. Telefoonnummers en e-mailadressen vindt u op de pagina BESTUUR. Zelf komen kijken kan natuurlijk ook; klik hier om u aan te melding voor een proefavond.